SMASH B VOLGENDE WEEK KAMPIOEN IN A1? (27/02/16)

tafeltennis smash dilbeek

Smash A kreeg deze week de overwinning via een eerste forfait in ere-afdeling cadeau van Euroclub A en staat met nog drie wedstrijden te spelen op de vierde plaats met 6 keer winst en 5 maal verlies en dus en dus 23 punten. De laatste wedstrijden moet er nog gespeeld worden tegen STV Lembeek A en St-Georges A, de twee ploegen die strijden voor de titel in Ere-afdeling. De laatste wedstrijd wordt er nog gespeeld tegen St-Georges B.

Smash B had een moeilijke wedstrijd in Schepdaal tegen Mollem A, waar Gunther Schoonjans terug meespeelt en vaak zorgt voor drie overwinningen. Andere tegenspelers waren MichaŽl Van Den Brant en Rudy Van Der Slagmolen. Smash B speelde met Bert De Backer, Mathias Evenepoel en Koen Tiels.

Aanvankelijk kon enkel Gunther Schoonjans van Mollem A twee keer winnen waardoor we na de winst in het dubbelspel op een comfortabele 5-2 voorsprong aan de laatste wedstrijden konden beginnen. Daarin kon Mathias meteen de winst vastleggen tegen MichaŽl, terwijl de andere wedstrijden toch nog naar Mollem A gingen zodat Gunther ook nu weer met drie overwinningen terug naar Mollem mocht. Eindscore: 6-4 Bert 2, Mathias 2, Koen 1 en dubbel Mathias/Bert gewonnen.

Smash B kan in volgende wedstrijd tegen Mollem B kampioen zijn bij winst, vermits dan alleen VTB B nog op gelijke hoogte kan komen, maar met minder overwinningen en winst van Smash in de twee onderlinge duels. We duimen voor onze spelers van Smash B die hun ploeg voor een tweede jaar op rij de titel kunnen bezorgen in een seizoen dat we het zelf niet hadden gedacht. Een pluim ook voor kapitein Mathias Evenepoel, voor de manier waarop de ploegen werden samengesteld, vaak in moeilijke omstandigheden. Overigens verdienen alle kapiteins van de A-ploeg tot de E-ploeg een pluim voor de wekelijkse inzet.

In afdeling 2 kon Smash C de punten thuis houden tegen twee spelers Beersel C. Marc De Backer, Niels Verkest en Yoachim Vanderheyden verloren alle tegen kopman D6 Hans Vanden Bosch maar wonnen de andere wedstrijd tegen E6 Joris Leemans en het dubbelspel met een 7-3 eindscore als gevolg en een vierde plaats in het klassement en kan het seizoen rustig uitspelen, want geen kans meer op top-3 noch op een veel lagere klassering.

Nog in afdeling 2 had Smash D een moeilijke uitopdracht bij STV Lembeek D dat in volle titelstrijd is met Mollem C en VTB C, dat deze week bij Euroclub C verrassend een punt liet liggen met een gelijkspel.

Philippe Carette, Ronny en Steven Bjones konden niets beginnen tegen de sterke thuisploeg in Lembeek en verloor met 10-0 forfait-cijfers. Smash D staat op de zevende stek en zou in de drie resterende wedstrijden tegen Mollem C dat voor de titel speelt, Ternat B of Beersel C nog ťťn keer moeten winnen om mathematisch niet op de twee laatste plaatsen te eindigen.

In afdeling 3 had Smash E een BYE week en is de kans nog klein dat St-Georges C de titel alsnog laat ontglippen.