SVEN IS CLUBKAMPIOEN 2016 (28/12/15)

tafeltennis smash dilbeek Dertien spelers stonden paraat om uit te maken wie de 10e clubkampioen zou worden. Mathias was de grote afwezige, waardoor Bruno de enige overbleef die aan alle clubkampioenschappen deelnam. Titelverdediger Jasper nam eveneens niet deel wegens examens. Een uitgesproken favoriet was er niet.

Er werden in totaal drie poules gevormd. In poule A werd de logica gerespecteerd. Bruno (C0) werd eerste, voor Koen (D6) en de verrassend sterke Jan (NG). Vierde werd Alain (NG) en vijfde Indra (NG). Jan werd voor zijn mooie prestatie beloond met een stek in de kwartfinales als één van de beste derdes.
In poule B verraste Sven (D4) door de groepswinst te pakken ten koste van Nils (C6). Tibo (NG) had de pech de slechtste derde te zijn en viel af, net als Maxim (NG).
Poule C was de spannendste poule. Nico (C6) bleef foutloos. Walter T (E6) verraste Niels (E2) en werd tweede. Niels ging als tweede beste derde nog net door. Walter DW (NG) eindigde vierde in deze sterke poule.

De kwartfinales waren zeer spannend. Enkel Nils won nog vrij eenvoudig tegen Walter T (3-0). Nico had de nodige moeite met tornooirevelatie Jan, maar won toch met 3-1. Met zijn kwalificatie bevestigde Nico nogmaals zijn reputatie als kampioenschapspeler. Nooit sneuvelde hij immers voor de halve finales, en ook nu weer niet. De andere twee kwartfinales waren ontzettend spannend. Niels verraste topreekshoofd Bruno en won na 20-18 in de vijfde set. Sven en Koen maakten het zowaar nog spannender en na een mooie match won Sven met 12-11 in de laatste set.

In de halve finales was het Nils tegen Niels (wie kan nog volgen?) en Sven tegen Nico. Nils kon goed overweg met het vreemde spel van Niels en won met 3-1. Nico speelde een zeer sterke partij maar botste op een geweldige Sven, die met 3-1 won. De finale ging dus tussen Sven en Nils, wat betekende dat we een nieuwe naam op de erelijst zouden mogen toevoegen.
De finale was een heruitgave van de poulematch, die gewonnen werd door Sven. Nils begon opnieuw goed met winst in de eerste set, maar nadien maakte Sven meteen weer gelijk. De derde set was zeer spannend en een beslissend punt moest uitmaken wie op voorsprong kwam. Sven had het geluk niet mee en kwam 1-2 achter in sets. In de vierde set bleef het verschil constant rond de 3 handicappunten waarmee Sven startte. Nils slaagde er niet meer in deze kloof te dichten, wat betekende dat een vijfde set beslissing moest brengen. Hierin was er niets meer te doen aan een ontketende Sven, die Nils afdroogde met 14-4. Sven kroont zich zo tot (verdiende) clubkampioen.
BDL