TERNATS DUO IS PROVINCIAAL KAMPIOEN DUBBEL (17/04/16)

tafeltennis smash dilbeek

Het Ternats duo Daniel Luypaert (E4) en Louis De Geyndt (E6) werden verrassend provinciaal kampioen dubbel in Ternat. Hieronder volgt het verslag van Bruno.

Vandaag streden 16 duo's om de provinciale titel in het dubbelspel. De 16 ploegen werden ingedeeld in 4 poules van 4.

In poule A traden van onze club het gelegenheidsduo Bruno en Marc aan. Ze wonnen hun 3 wedstrijden en plaatsten zich zo voor de kwartfinale.

In poule B hadden we met Bert-Mathias en Koen-Walter 2 duo's. Bert en Mathias konden hun favorietenrol niet waarmaken en wonnen slechts 1/3 matchen. Koen en Walter wonnen ook slechts 1 wedstrijd, maar dit was wel voldoende om toch door te stoten naar de volgende ronde.

Poule C bevatte onze clubkampioenen dubbel Niels en Yoachim. Ze konden echter hun stunt niet herhalen en lager eruit na een 1/3.

Tenslotte vonden we in poule D onze individuele clubkampioen Sven terug. Hij speelde samen met Kenzo Deceulener van Sint-Veroon. Ze speelden voor het eerst samen en betaalden hier leergeld voor met slechts 1 gewonnen set.

In de kwartfinales namen Bruno en Marc het op tegen een sterk duo van Euroclub, namelijk Valentin Grozdanov en Ivan Brincat. Na een 0-2 achterstand kwamen onze mannen terug om uiteindelijk in de belle te winnen. Knap!

Koen en Walter speelden tegen Daniel Luypaert (E4) en Louis De Geyndt (E6). Ze kwamen 2-1 voor maar uiteindelijk ging het nog net mis in de belle, na een paar gelukspunten op belangrijke momenten te hebben tegen gehad. Hierna moesten Bruno en Marc spelen tegen ditzelfde Ternats duo. Ook hier werd het een zeer spannende wedstrijd en ook hier won het Ternatse duo na enkele gelukspunten te hebben gehad op goede momenten.

In de finale won dit duo verrassend van Johan en Jonas De Koninck, na enkele matchpunten te hebben weggewerkt (met toevallig of niet af en toe het nodige geluk). Een zeer verrassende winnaar dus, wat nog maar eens duidelijk maakt dat in dubbelspel heel veel mogelijk is!

Proficiat aan de winnaars!