NIELS EN YOACHIM CLUBKAMPIOEN DUBBEL (27/12/15)

tafeltennis smash dilbeek 15 Spelers waren opgedaagd voor het clubkampioenschap dubbel. Zeven duos werden gevormd. En speler (Brent, NG) speelde afwisselend mee met het duo Walter DW Gust (NG/NG) en Indra Jasper (NG/NG).

Favorieten waren titelverdedigers Bruno Nico (C0/C6), Mathias Sven (D2/D4) en Yoachim Niels (E2/E2). Een niet te onderschatten ploeg was Walter T Lucas (E6/E6). De zevende ploeg bestond uit Alain en Tibo (NG/NG).

Er werd 1 poule van 7 gevormd waarin alle ploegen tegen elkaar speelden. In de eerste ronde viel bijna een verrassing maar uiteindelijk wonnen Bruno en Nico pas na het beslissende punt in de vijfde set tegen Walter en Lucas. Na vier van de zeven rondes waren de drie favoriete duos nog steeds ongeslagen en zij moesten bijgevolg onderling uitmaken wie clubkampioen werd.

In de vijfde ronde namen Bruno en Nico het op tegen Yoachim en Niels. Het werd een zeer spannende partij en ondanks matchpunten tegen in verschillende sets wonnen Yoachim en Niels na een beslissend punt. Yoachim en Niels namen hierbij een optie op de eindzege. Een zege in de volgende partij tegen Mathias en Sven was genoeg voor hen. Ze maakten het ook waar en wonnen met 3-0, waardoor ze de titel van clubkampioen binnen hadden. Voor beide spelers betekent dit een eerste clubtitel. Een grote verrassing is het zeker niet aangezien ze vorig jaar al goed presteerden op het provinciaal dubbelkampioenschap.

In de wedstrijd om de tweede plaats wonnen Bruno en Nico nog van Mathias en Sven. De strijd om de vierde plaats werd gewonnen door het duo Walter Lucas, die het maar net haalden van Tibo en Alain. Op de zesde plaats eindigde de ploeg van Walter/Gust/Brent, voor de ploeg van Indra/Jasper/Brent.
BDL