Competitie-reglement SPORTA

DEEL IV : SRIO TAFELTENNIS VLAAMS BRABANT & BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST

(onderaan ook in PDF versie te downloaden)

 

Hoofdstuk 1. Interclub

Art. 1.1. Algemeen

Art.1.1.1. De Sporta-federatie vzw richt jaarlijks een provinciale interclubcompetitie in.

Art.1.1.2. Deze interclubcompetitie wordt georganiseerd door de provinciale Sporta-raad, volgens de reglementen van het ITTF (www.ittf.com).

Art 1.1.3. De interclubcompetitie is voorbehouden aan de clubs aangesloten bij de Sporta federatie vzw.

Art.1.1.4. De speeldagen zijn van maandag tot vrijdag.

Art.1.1.5. De provinciale Sporta-raad kan voorwaarden opleggen met betrekking tot het lokaal, het spelmateriaal, de speeldagen en de aanvangsuren.

Art.1.1.6. Een club mag een onbeperkt aantal ploegen inschrijven.

Art.1.1.7. De ploegen van eenzelfde club worden van elkaar onderscheiden door de letters van het alfabet, te beginnen met letter A voor de 1ste ploeg, B voor de 2de ploeg, enz.

Art.1.1.8. De interclub wordt gespeeld met heen- en terugronde.

Art.1.1.9. De interclubcompetitie wordt betwist volgens het systeem van stijgen en dalen.

Art.1.1.10. Een nieuwe ploeg start in de laagste afdeling. Op voorstel van de interclubleider kan de provinciale Sporta-raad echter beslissen om betreffende ploeg, gezien haar sterkte, in een hogere afdeling te laten spelen.

Art. 1.2. Spelers

Art.1.2.1. De spelers van een ploeg moeten bij dezelfde club aangesloten zijn.

Art.1.2.2. Aan alle spelers wordt een sterktecijfer toegekend op basis van hun individueel

klassement.

NG = 1 F = 2 E6 = 3 E4 = 4 E2 = 5 E0 = 6

D6 = 7 D4 = 8 D2 = 9 D0 = 10 C6 =11 C4 = 12

C2 = 13 C0 = 14 B6 = 15 B4 = 16 B2 = 17 B0 = 18 A = 19

 

Art.1.2.3. Op het einde van ieder sportseizoen worden de individuele klassementen aangepast door de provinciale Sporta-raad op basis van de behaalde resultaten.

Art.1.2.4. De provinciale Sporta-raad heeft de mogelijkheid om het klassement van een speler aan te passen tijdens het lopende seizoen

Art.1.2.5. Spelers treden aan onder hun klassement en overeenstemmende waarden.(zie tabel art.1.2.2)

Art.1.2.6. De spelers moeten steeds hun lidkaart en identiteitskaart kunnen voorleggen. Gevolg : zie Hoofdstuk 5.

Art. 1.3. Ploegen

Art.1.3.1. De ploegen zijn samengesteld uit 3 spelers.

Art.1.3.2. Een ploeg moet minstens uit 2 spelers bestaan om geldig te spelen.

Art.1.3.3. Deze spelers moeten fysiek en speelklaar aanwezig zijn op het officiële aanvangsuur.

Art.1.3.4. Indien de derde speler één uur na het officiële aanvangsuur niet aanwezig is, worden zijn matchen als verloren beschouwd.

Art.1.3.5. Indien er slechts één speler aanwezig is, wordt de wedstrijd als een onverwittigd forfait aanzien. Gevolg: zie Hoofdstuk 5.

Art.1.3.6. Een ploeg mag maximum drie maal met 2 spelers aantreden in een reeks van 10 of meer ploegen en maximum twee maal met 2 spelers in een reeks met minder dan 10 ploegen. Gevolg : zie Hoofdstuk 5.

Art. 1.4. Ploegenopstelling

Art.1.4.1. In éénzelfde club moet de ploegwaarde van de A-ploeg gelijk of hoger zijn dan de B-ploeg, moet de B-ploeg gelijk of hoger zijn dan de C-ploeg, enz.

Art.1.4.2. Bij noodgedwongen verzwakking kan van deze regel maximaal 3 maal afgeweken worden in een afdeling van minstens 10 ploegen en maximaal 2 maal in een afdeling met minder dan 10 ploegen. Gevolg: zie Hoofdstuk 5.

Art.1.4.3. Een speler mag maar éénmaal per interclubweek opgesteld worden. Bij inbreuk hierop is enkel de eerst gespeelde wedstrijd geldig. Gevolg : zie Hoofdstuk 5.

Art.1.4.4. Bij een ploeg die "vrij " is, wordt er geen wedstrijdblad ingevuld, maar moet de samenstelling van de ploeg ingebracht worden in TT-online. Deze spelers mogen die speelweek niet meer in andere ploeg worden opgesteld.

Art 1.4.5. Na de heenronde wordt er een maximum ploegwaarde vastgesteld. Die maximum waarde wordt bekomen als een ploeg driemaal met die waarde heeft gespeeld.

Art.1.4.6. Alle wedstrijden die gespeeld worden na de laatste interclubweek van de heenronde behoren tot de terugronde.

Opmerking : dit geldt ook voor verplaatste wedstrijden.

Uitzondering : uitgestelde wedstrijden door de provinciale Sporta-raad erkend als heirkracht.

Art. 1.5. Terugronde

Art.1.5.1. In de terugronde spelen alle ploegen met (ten hoogste) de maximum ploegwaarde. Dit maximum geldt ook voor wedstrijden die uitgesteld werden en pas in de terugronde betwist worden.

Art.1.5.2. Een ploeg die deze maximum ploegwaarde overschrijdt verliest de wedstrijd met forfaitscore en wordt gesanctioneerd met een verwittigd forfait. Gevolg : zie Hoofdstuk 5.

 

 

Art. 1.6. Wedstrijdbladen

Art.1.6.1. Het officiële wedstrijdblad is verplicht te gebruiken bij alle officiële wedstrijden. Gevolg : zie Hoofdstuk 5.

Art.1.6.2. De juiste speeldatum invullen is belangrijk voor de verzekering Gevolg : zie Hoofdstuk 5.

Art.1.6.3. Het invullen van het begin en einduur is belangrijk voor de verzekering. Gevolg : zie Hoofdstuk 5.

Art.1.6.4. De thuisploeg is verantwoordelijk voor het zorgvuldig en volledig invullen van de algemene wedstrijdgegevens en de eigen ploeggegevens. Gevolg : zie Hoofdstuk 5.

Art.1.6.5. De bezoekende ploeg is verantwoordelijk voor het invullen van de gegevens betreffende hun ploeg. Gevolg : zie Hoofdstuk 5.

Art.1.6.6. Het is altijd verplicht om 3 namen, lidnummers, klassementen en ploegwaarden in te vullen.

Art.1.6.7. De spelers moeten in volgorde van hun officiële klassementen ingevuld worden.

Art.1.6.8. Een afwezige speler krijgt altijd 1 punt als waarde.

Art.1.6.9. Voor iedere niet gespeelde match moet er forfait (FF) of (W.O.) ingevuld worden.

Art.1.6.10. Na afloop van de wedstrijd moeten beide ploegkapiteins het wedstrijdblad met de vermelde gegevens en eventuele opmerkingen controleren en tekenen voor akkoord. Gevolg : zie Hoofdstuk 5..

Art.1.6.11. De bezoekende ploeg ontvangt een kopie van het wedstrijdblad

Art.1.6.12. De thuisploeg is verplicht binnen 24 uur het resultaat van de wedstrijd te melden ( per mail of sms ) of in te vullen op TT-online. Gevolg : zie Hoofdstuk 5.

Art.1.6.13. Het originele wedstrijdblad moet door de thuisploeg, binnen de 3 werkdagen na de wedstrijd, in een voldoende gefrankeerde omslag als brief opgestuurd worden naar het adres dat door de provinciale Sporta-raad is opgelegd. Gevolg : zie Hoofdstuk 5.

Art. 1.7. Interclubwedstrijden

Art.1.7.1. De wedstrijden worden gespeeld op de vastgestelde dagen, uren en in de lokalen zoals ze bekend werden gemaakt in het officiële "kalenderboek".

Art.1.7.2. Beide ploegkapiteins waken over de strikte toepassing van de reglementen.

Art.1.7.3. De thuisploeg zorgt dat beide ploegen om beurten tellen

Art.1.7.4. Een interclubwedstrijd bestaat uit 10 matchen : 9 enkels en 1 dubbel.

Art.1.7.5. De matchen worden gespeeld naar 3 gewonnen sets van 11 punten. Er moet echter altijd een verschil zijn van 2 punten bv 11-9 of 13-15.

Art.1.7.6. De matchen worden in de volgorde gespeeld zoals vermeld op het wedstrijdblad.

Art.1.7.7. Indien één of beide ploegen onvolledig zijn bij het begin van de wedstrijd mag men, in onderling overleg, de volgorde van spelen veranderen.

Art.1.7.8. De samenstelling van het dubbel is vrij maar moet duidelijk vermeld worden op het wedstrijdblad. Indien niet vermeld en een niet-speelgerechtigde speler aantrad, wordt aangenomen dat deze speler het dubbelspel betwistte. Gevolg : zie Hoofdstuk 5.

Art.1.7.9. Alle matchen van een wedstrijd moeten gespeeld worden. Voortijdig beëindigen van de wedstrijd is steeds ten nadele van de thuisploeg tenzij anders vermeld op het officiële wedstrijdblad.

Art. 1.7.10. Een GSM-toestel moet uitgeschakeld zijn in de speelruimte.

Art. 1.8. Verplaatste wedstrijden

Art.1.8.1. Het verplaatsen van wedstrijden, lokaal of aanvangsuur binnen dezelfde kalenderweek of zelfs in een vroegere speelweek, kan in onderling akkoord.

Art.1.8.2. Iedere wijziging (nieuwe speeldag, lokaal of aanvangsuur) van een geplande wedstrijd zal door de club die de wijziging vraagt, door middel van een verplicht formulier via e-mail tenminste 48 uur op voorhand, kenbaar gemaakt worden aan de Sporta-federatie tafeltennis (e-mail:tafeltennis@sporta.be) en de interclubleider. De wijziging wordt op TT-online aangebracht door de interclubleider. Zie : Hoofdstuk 5.Opmerking : deze melding is verplicht in functie van de verzekering en dopingcontrole. Eventuele sancties zijn volledig ten laste van de verantwoordelijke club.

Art.1.8.3. Het uitstellen van een wedstrijd naar een latere kalenderweek is uitgesloten, behalve bij heirkracht en indien deze heirkracht is aanvaard door de interclubleider.

Art.1.8.4. Een verplaatste wedstrijd moet beschouwd worden als gespeeld in de voorziene interclub week.

Art.1.8.5. Op het wedstrijdblad moet de werkelijke speeldatum, aanvangsuur en lokaal vermeld worden.

Art.1.8.6. De in het kalenderboek vermelde thuisploeg blijft als dusdanig voorkomen op het wedstrijdblad en behoudt de verplichtingen van de thuisspelende ploeg.

Art. 1.9. Heirkracht ; sneeuw, ijzel, mist en andere

Art.1.9.1. Heirkracht inroepen wil niet zeggen dat deze automatisch is toegekend

Art.1.9.2. Uitstel door heirkracht kan enkel ingeroepen worden de dag van de wedstrijd zelf

Art 1.9.3. Procedure te volgen door de ploeg die beslist om niet te spelen.

De tegenstrever verwittigen zodat zij de verplaatsing niet hoeven te maken.

De interclubleider onmiddellijk telefonisch, per e-mail en/of sms op de hoogte. brengen met vermelding van de wedstrijdgegevens, de reden, wie verwittigd werd en wanneer dat gebeurde.

Art.1.9.4. Procedure te volgen door de tegenpartij:

De interclubleider onmiddellijk verwittigen, telefonisch, per e-mail en/of sms met de vermelding van de wedstrijdgegevens, door wie men verwittigd werd en wanneer dat gebeurde.

Art.1.9.5. Alleen bij het strikt naleven van deze procedure zal de interclubleider oordelen of uitstel door heirkracht kan aanvaard worden.

Art.1.9.6. Indien de interclubleider de heirkracht aanvaardt, moet de wedstrijd in onderling overleg betwist worden voor het einde van de competitie.

Art. 1.10 Verwittigd en onverwittigd Forfait.

Art.1.10.1. Een verwittigd forfait; is een forfait dat minstens 24 uur voor het officiële aanvangsuur werd verwittigd aan de tegenstrever en aan de interclubleider, anders is dit een onverwittigd forfait. Gevolg : Zie Hoofdstuk 5.

Art.1.10.2. Bij een forfait moeten beide ploegen,elk, een mail sturen naar de interclubleider met alle gegevens van de 3 spelers met vermelding van:

Wie forfait gaf.

Datum en uur wanneer het forfait werd bekend gemaakt.

Art.1.10.3. Gevolgen voor de forfait krijgende ploeg:

Het doorgeven van de uitslag gebeurt op de normale manier via TT-online.

De resultaten tellen mee voor de individuele rangschikking.

De ploegwaarde telt mee voor de maximum ploegwaarde heenronde.

De individuele resultaten tellen niet mee voor het bepalen van een nieuw klassement.

Art.1.10.4. Gevolgen voor de forfait gevende ploeg: - zie Hoofdstuk 5.

De individuele resultaten tellen niet mee voor de individuele rangschikking

De individuele resultaten tellen niet mee voor het bepalen van een nieuw klassement.

De ploegwaarde telt niet mee voor het bepalen van de maximum ploegwaarde heenronde.

Art.1.10.5. Een ploeg die driemaal forfait geeft krijgt een laatste vermaning van de Provinciale Sporta-raad.

Art.1.10.6 Bij een vierde forfait wordt de ploeg uit competitie genomen tenzij de betrokken club over aanvaardbare redenen beschikt om haar ploeg alsnog in competitie te houden en de provinciale Sporta-raad een positieve beslissing neemt.

Art. 1.11 Algemeen forfait

Art.1.11.1. Een ploeg die algemeen forfait geeft, wordt laatste geplaatst, degradeert en krijgt een boete. Zie Hoofstuk 5.

Art.1.11.2. Wanneer het algemeen forfait in de heenronde gebeurt: Gevolgen voor de club, ploegen en spelers van de algemeen forfait gevende ploeg:

Er wordt aan de ploegen van dezelfde club, die volgen op de ploeg, die algemeen forfait geeft, een maximum ploegwaarde opgelegd.

De individuele resultaten van alle spelers, die in betrokken ploeg speelden, worden behouden en dienen enkel als leidraad voor de klasseringscommisie. Gevolgen voor de andere ploegen in de reeks van de algemeen forfaitgevende ploeg:

De individuele en ploegresultaten van alle ploegen en spelers die reeds tegen de algemeen forfait gevende ploeg speelden worden behouden in verband met :

De maximum ploegwaarde heenronde voor de terugronde.Als leidraad voor de klasseringcommissie.De ploegen die nog tegen de forfaitgevende de ploeg moesten spelen vullen een normaal wedstrijdblad in via TT-online in verband met de maximum ploegwaarde heenronde voor de terugronde.

Art.1.11.3. Wanneer het algemeen forfait in de terugronde gebeurt Gevolgen voor de ploeg en spelers van de algemeen forfaitgevende ploeg:

De uitslagen van de terugronde worden geschrapt.

De individuele resultaten van alle spelers die in de algemeen forfait gevende ploeg speelden worden behouden en kunnen als leidraad dienen voor de klasseringscommissie.

Gevolgen voor de andere ploegen die tegen de forfaitgevende ploeg speelden:

Alle uitslagen van de terugronde worden geschrapt.

De individuele resultaten van alle spelers die tegen de forfaitgevende ploeg speelden worden behouden en dienen enkel als leidraad voor de klasseringscommissie.

Art. 1.12. Ploegenrangschikking

Art. 1.12.1. Aan een winnende ploeg worden 3 punten toegekend, aan de verliezer wordt 1 punt toegekend en bij een gelijk spel krijgt elke ploeg 2 punten. Een forfait gevende ploeg krijgt 0 punten

Art..1.12.2. De rangschikking van de ploegen wordt bepaald op basis van de behaalde punten.

Art. 1.12.3. De eindrangschikking is van belang voor het bepalen van een kampioen of een daler in een afdeling maar ook voor het bepalen van een eventuele bijkomende stijger of daler.

Art. 1.12.4. De ploeg met de meest behaalde punten wordt eerste geplaatst en is kampioen, de ploeg met de minst behaalde punten is laatste.

Art. 1.12.5. Wanneer meerdere ploegen gelijk eindigen wordt de ploeg met de meeste gewonnen wedstrijden eerste geplaatst.

Art. 1.12.6. Indien nog gelijk, worden al hun onderlinge wedstrijden in rekening genomen en worden de ploegen als volgt gerangschikt :

De ploeg met de meeste behaalde punten.

De ploeg met de beste verhouding tussen gewonnen matchen (G.M.) en verloren matchen (V.M.).

De ploeg met de beste verhouding tussen gewonnensets (G.S.) en verloren sets (V.S.).

Indien er dan nog geen onderscheid is, worden er testwedstrijden gespeeld.

 

 

Art. 1.13. Testwedstrijden

Art.1.13.1. Worden alleen gespeeld tussen de ploegen die in aanmerking komen voor een titel of voor stijgen en dalen.

Art.1.13.2. Het betwisten van testwedstrijden is verplicht

Art.1.13.3. Deze wedstrijden zullen gespeeld worden :

In lokalen en op data bepaald door de interclubleiding.

Er is geen uitstel of verplaatsing mogelijk.

In aanwezigheid van een neutraal lid van de provinciale Sporta-raad.

De thuisploeg wordt per lottrekking aangeduid.

Art. 1.14. Stijgen en dalen

Art. 1.14.1. De kampioen van een afdeling stijgt, de laatste daalt.

Art. 1.15. individuele rangschikking per afdeling

Art.1.15.1. De individuele rangschikking wordt opgesteld op basis van de gewonnen matchen.

Art.1.15.2. Alle matchen die volgens het reglement gespeeld zijn komen in aanmerking.

Art.1.15.3. Bij gelijke stand wordt de speler met de meest gespeelde matchen als eerste geplaatst.

Art.1.15.4. Indien meerdere spelers gelijk eindigen met gewonnen en gespeelde matchen worden al die spelers als afdelingswinnaars aangeduid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoofdstuk 2 Sporta- Beker

Art 2.1. De provinciale Sporta-raad organiseert jaarlijks de ' Sporta-Beker '.

Art.2.2. De winnende ploeg ontvangt een trofee.

Art.2.3. Deze bekercompetitie is voorbehouden aan de ploegen die ingeschreven zijn in de Interclubcompetitie.

Art.2.4. Ploegen die niet wensen deel te nemen moeten dit vermelden op het inschrijvingsformulier ' interclub '.

Art.2.5. Deze bekermatchen tellen niet mee voor het individuele klassement.

Art.2.6. De ploegen behouden hun ploegnummer van de interclub bv.de A-ploeg blijft de A-ploeg, de C-ploeg blijft de de c-Ploeg., enz.

Art.2.7. De ploegwaarde telt NIET mee voor het bepalen van de maximum ploegwaarde " terugronde " van de interclubcompetitie.

Art.2.8. De maximum ploegwaarde van de terugronde ' interclub ' moet gerespecteerd worden.

Art.2.9. Bij uitschakeling van een ploeg, mogen de spelers welke ooit in die ploeg opgesteld werden, niet meer spelen in een andere ploeg . Gevolg : zie hoofdstuk 5.

Art.2.10. Er wordt gespeeld volgens de regels van de interclub, maar zonder dubbel en met voorgift.

Art.2.11. Deze voorgift is gelijk aan het verschil in sterktecijfer van de spelers, gebruikt tijdens de interclub.

Art.2.12. De speler die voorgift krijgt heeft de opslag bij de 1ste set.

Art 2.13. In de beslissende 5de set wordt er van speelzijde gewisseld wanneer de hoogst geklasseerde speler de helft van de te behalen punten bereikt heeft, steeds afgerond naar beneden bv 11 normale punten + 4 punten voorgift dan wordt er gewisseld als de hoogst geklasseerde speler 7 punten heeft.

Art.2.14. Indien beide spelers hetzelfde klassement hebben, starten zij met 0-0 en moet het verschil wel 2 punten zijn.

Art.2.15. Een match is gedaan wanneer één van beide spelers 11 punten plus de punten van de voorgift haalt.

Art.2.16. Het officiële wedstrijdblad moet gebruikt worden.

Art.2.17. Het invullen van het wedstrijdblad gebeurt zoals voor de interclub, uiteraard zonder dubbel maar de voorgift moet vermeld worden in de aangeduide kolom.

Art.2.18. De uitslag van de wedstrijd moet onmiddellijk gemaild (of ge-SMSd) worden naar de bekerverantwoordelijke en het wedstrijdblad moet zo vlug mogelijk in een voldoende gefrankeerde omslag gestuurd worden naar de bekerverantwoordelijke.

Art.2.19. Al de andere regels van de interclub in verband met spelers,ploegen, ploegopstelling, terugronde, wedstrijdbladen, interclubwedstrijden, verplaatste wedstrijden, heirkracht en forfaits blijven van kracht. Gevolgen : zie Hoofdstuk 5.

 

 

 

Hoofdstuk 3. Beker Jean Heylenbosch.

Art 3.1. De Provinciale Sporta-raad organiseert jaarlijks de ' Beker Jean Heylenbosch '.

Art.3.2. Deze bekercompetitie is voorbehouden aan de ingeschreven clubs.

Art.3.3. De provinciale Sporta-raad bepaalt ieder seizoen de datum en de manier van inschrijving.

Art.3.4. De finalisten van elke reeks ontvangen een trofee.

Art.3.5. Een club mag meerdere ploegen inschrijven van elkaar onderscheiden door de letters van het alfabet te beginnen met de letter A enz.

Art.3.6. De ploegen zijn samengesteld uit 2 spelers van dezelfde club.

Art.3.7. De twee ingeschreven spelers vormen de 'vaste ploeg '.

Art.3.8. Eén speler van de 'vaste ploeg ' moet steeds aan de wedstrijd deelnemen.

Art.3.9. Er wordt gespeeld in twee reeksen :

een hogere reeks: maximum ploegwaarde, 25 punten.

een lagere reeks: maximum ploegwaarde, 11 punten.

Art.3.10. Voor het bepalen van de ploegwaarde telt het klassement dat de spelers hadden bij de inschrijving.

Art.3.11. De spelers mogen maar aan één reeks deelnemen.

Art.3.12. Een wedstrijd bestaat uit 5 matchen : 4 enkels en 1 dubbel.

Art.3.13. De matchen worden gespeeld naar 3 gewonnen sets van 11 punten, er moet echter altijd een verschil van 2 punten zijn.

Art.3.14. Bij uitschakeling van een ploeg, mogen de spelers die ooit speelden voor die ploeg, niet meer spelen in een andere ploeg . Gevolg : zie hoofdstuk 5.

Art.3.15. Het officiële wedstrijdblad moet gebruikt worden.

Art.3.16. Deze bekermatchen tellen mee voor het individuele klassement.

Art.3.17. De thuisploeg moet de uitslag onmiddellijk mailen (of SMS-en) naar de bekerverantwoordelijke en hem het wedstrijdblad zo snel mogelijk en onder voldoende gefrankeerde omslag opsturen.

Art.3.18. De twee ploegen die de finale halen van hun reeks zijn verplicht deel te nemen aan de provinciale finale " Beker Jean Heylenbosch " op datum, uur en plaats vastgesteld door de provinciale Sporta-raad.

Art.3.19. Al de regels van de interclub in verband met wedstrijdbladen, verplaatste wedstrijden, heirkracht en forfaits blijven van kracht. Gevolgen : zie Hoofdstuk 5.

 

 

 

 

 

 

Hoofdstuk 4. Provinciale kampioenschappen.

Art.4.1. Algemeen.

Art.4.1.1. De provinciale kampioenschappen zijn voorbehouden aan de competitiespelers aangesloten bij de Sporta-federatie vzw – afdeling Tafeltennis.

Art.4.1.2. De kampioenschappen worden gespeeld op de door provinciale Sporta-raad vastgestelde datum, uur en plaats.

Art.4.1.3. De inschrijvingen dienen bij voorkeur te gebeuren via TT-online volgens de regels bepaald door de Provinciale Sporta-raad.

Art.4.1.4. Jaarlijks wordt er een inschrijvingsgeld vastgelegd door de provinciale Sporta-raad.

Art.4.1.5. Jeugd NG moeten in de eigen leeftijdsreeks spelen.

Art.4.1.6. Om aan de kampioenschappen te kunnen deelnemen moet men aan de volgende voorwaarden voldoen :

Aangesloten zijn op 31.12 van het lopende sportseizoen.

Minstens aan 5 activiteiten deelgenomen hebben (interclub, bekerwedstrijden, tornooien van Sporta Tafeltennis).

Uiteraard tellen alleen de werkelijk gespeelde wedstrijden mee, bv voor de tornooien is het niet voldoende dat men enkel inschreef.

Art.4.1.7. Er kan alleen maar ingeschreven worden in de eigen reeks.

Art.4.1.8. Er wordt in poules gespeeld en verder op tabel. De provinciale Sporta-raad kan echter anders beslissen.

Art.4.1.9. Iedereen speelt en moet scheidsrechteren in de volgorde beslist door de Provinciale Sporta-raad. Gevolg zie Hoofdstuk 5.

Art.4.1.10. Bij een verwittigd forfait blijft het inschrijvingsgeld verschuldigd en wordt het aangerekend aan de club waarbij de speler is aangesloten. Enkel bij een geldige reden kan hiervan afgeweken worden. Gevolg zie Hoofdstuk 5.

Art.4.1.11. Bij een onverwittigde forfait blijft het inschrijvingsgeld verschuldigd, wordt er een boete opgelegd en aangerekend aan de club waarbij de speler is aangesloten. Gevolg zie Hoofdstuk 5.

Art.4.1.12. De spelers moeten steeds hun lidkaart en/of identiteitskaart kunnen voorleggen. Gevolg zie Hoofdstuk 5.

Art.4.1.13. De provinciale Sporta-raad heeft het recht om een speler onmiddellijk te schorsen in geval van onsportief of onrespectvol gedrag. Gevolg zie Hoofdstuk 5.

Art 4.2. Provinciaal kampioenschap - Individueel.

Zie Art. 4.1. algemeen.

Art.4.3. Provinciaal kampioenschap - Jeugd.

Zie Art.4.1. Algemeen.

Art.4.4. Provinciaal kampioenschap - Masters.

Art.4.4.1. Zie artikel 4.1. Algemeen.

Art.4.4.2. Er wordt gespeeld met voorgift.

Art.4.4.3. Deze voorgift is gelijk aan het verschil in waardecijfer volgens tabel Art.1.2.2 van de interclub.

Art.4.4.4. De speler die voorgift krijgt begint de 1ste set.

Art.4.4.5. Een match is afgelopen wanneer één van beide spelers 11 punten plus de voorgift behaalt. Indien beide spelers hetzelfde klassement hebben moet het verschil wel twee punten zijn.

Art;4.4.6. In de beslissende set wordt er van speelzijde gewisseld wanneer de hoogst geklasseerde speler de helft van de te behalen punten bereikt heeft, steeds afgerond naar beneden.

Art.4.5. Provinciaal kampioenschap - Dubbelspel

Art.4.5.1. Zie art.4.1. Algemeen.

Art.4.5.2. De spelers moeten niet van dezelfde club zijn.

Art.4.5.3. Een paar wordt aanzien als behorend tot de reeks van de hoogst geklasseerde speler.

Art.4.5.4. Er wordt gespeeld met voorgift.

Art.4.5.5. De voorgift is gelijk aan het verschil van het totale waardecijfer van elk van de paren gedeeld door twee en naar boven afgerond . (Voor de waardecijfers zie Art.1.2.2 van de interclub).

Art.4.5.6. Het paar dat voorgift krijgt begint de 1ste set.

Art.4.5.7. Een match is afgelopen wanneer één van beide paren 11 punten plus de voorgift behaalt. Indien beide paren hetzelfde waardecijfer hebben moet het verschil wel twee punten zijn.

Art.4.5.8. In de beslissende set wordt er van speelzijde gewisseld wanneer het hoogst geklasseerde paar de helft van de te behalen punten bereikt heeft, steeds afgerond naar beneden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoofdstuk 5. Boetes

1 - lidkaart of IK niet bij = €5,00

2 - vanaf 4 x (reeks >= 10 ploegen) en vanaf 3 x (reeks < 10 ploegen) met 2 spelers gespeeld = €

10,00

3 - lagere ploeg sterker dan hogere = € 10,00

4 - speler 2 x opgesteld in één week = € 5,00 + 1 ste wedstrijd geldig, 2de wedstrijd speler verliest

alles

5 - overschrijden maximum ploegwaarde terugronde = € 15,00 betrokken ploeg krijgt onverwittigd

forfait

6 - officieel wedstrijdblad niet gebruikt = € 5, 00 ten laste van thuisploeg

7 - speeldatum onjuist ingevuld = € 10,00 ten laste van beide ploegen

8 - begin of einduur niet ingevuld = € 10,00 ten laste van thuisploeg

9 - niet goed invullen gegevens thuisploeg = € 5,00

10 - niet goed invullen van gegevens bezoekers = € 5,00

11 - handtekening ontbreekt = € 10,00

12 - resultaat niet ingevuld op TT on line na 24 uur = € 5,00

13 - resultaat niet ingevuld op TT on line na 48 uur = € 10,00

14 - resultaat niet opgestuurd na 3 werkdagen = € 5,00

15 - onvoldoende gefrankeerde omslag = € 5,00

16 - opstellen van niet speelgerechtigde speler = € 15,00 + speler verliest al zijn matchen

17 - niet doorgeven van verplaatste wedstrijd = € 5,00

18 - verwittigd forfait = € 15,00

19 - onverwittigd forfait bezoekers = € 20,00 + eventuele kosten zaal en verplaatsing spelers

20 - onverwittigd forfait thuisploeg = € 20,00 + eventuele verplaatsingskosten bezoekers

21 - algemeen forfait = € 50,00

22 - Sporta-Beker - bij uitschakeling van een ploeg, in een andere ploeg gespeeld = € 15,00 + speler

verliest al zijn matchen

23 - Beker Jean Heylenbosch - bij uitschakeling van een ploeg, in een andere ploeg gespeeld = €

15,00 + speler verliest zijn matchen = forfait dus

24 - niet scheidsrechteren tijdens een tornooi of kampioenschap = € 10,00

25 - verwittigd forfait voor een tornooi of kampioenschap = inschrijvingsgeld

26 - onverwittigd forfait voor een tornooi of kampioenschap = € 15,00 + inschrijvingsgeld

27 - onsportief gedrag tijdens een tornooi of kampioenschap = € 10,00 + eventuele schorsing

28 - stoppen met spelen zonder geldige reden = € 10,00

29 - niet reageren op een selectie = € 10,00

30- afwezigheid van een clubverantwoordelijke op kalendervergadering = € 20.00

 

 

Hoofdstuk 6. Klachtenprocedure

Art.6.1. Ieder aangesloten lid kan via zijn clubvoorzitter, -secretaris of jeugdverantwoordelijke een duidelijke en gemotiveerde klacht indienen bij de provinciale Sporta-raad.

Art.6.2. Deze klacht moet per brief verzonden worden naar de voorzitter van de provinciale Sporta-raad.

Art.6.3. De klacht wordt door de voorzitter van de Provinciale Sporta-raad voor ontvangst per brief bevestigd.

Art.6.4. De provinciale Sporta-raad onderzoekt de klacht en neemt een beslissing maximaal 20 werkdagen na ontvangst van de klacht.

Art.6.5. De beslissing wordt onmiddellijk per brief door de voorzitter van de Provinciale Sporta-raad verstuurd naar de betrokkene, de clubvoorzitter, -secretaris en eventueel de jeugdverantwoordelijke.

Art.6.6. Indien de betrokkene niet akkoord gaat, kan hij steeds via zijn clubvoorzitter of clubsecretaris beroep aantekenen bij de voorzitter van Sporta-raad Tafeltennis, Boomgaardstraat 22, bus 50, 2600 Berchem.