RECORDOPKOMST VOOR TORNOOI PAJOTTENLAND

(21/11/16)

tafeltennis smash dilbeek

Niet minder dan 108 competitiespelers en 13 starters namen deel aan ons 15de tornooi van het Pajottenland in Schepdaal: een absoluut record! Waarschijnlijk hebben de flyers en vooral de inzet van de uitdelers van die flyers hun opzet niet gemist.

De organisatie van het tornooi zelf, door Johan De Koninck en Marc Mangelschots was ook weer dik in orde wat een vlotte afhandeling van het tornooi garandeert. Ook de talrijke deelnemers en de helpende leden zorgen ermee voor dat deze sportieve dag een succes wordt in de beste sfeer, zowel in de sportzaal als ernaast. Allemaal heel erg bedankt voor de motivatie en de inzet!

De grote winnaar van het tornooi was ongetwijfeld Senne Herremans van Ternat, die zowel de Hogere Open als de C-reeks op zijn naam schreef. Van Smash Dilbeek hadden we dit jaar drie winnaars. Bij de masters won Marc De Backer en in de F-reeks ging de eigentijdse beker naar Thomas Van Hauwermeiren. Tina Van Rossem won bij de starters B.

De winnaar van de D-reeks was Hilaire Cleppe. Hij won de finale tegen onze Mathias Evenepoel. In de E-reeks, die druk bezet was, ging de winst naar Igore Bagare van STV Lembeek. Ook de Lagere Open was voor Lembeek, m.n. voor Jan Dammans. De winst in de NG-reeks was voor PPK Essenbeek, met Jeason Tondeur. Tenslotte ging de winst bij de starters naar VTB Hoeilaart en Tom Hanssens. Proficiat aan alle winnaars.

Qua statistieken kan het tellen. We hadden een sterke deelname van onze eigen mensen van Smash Dilbeek(27), maar relatief gezien komen zowel Lembeek(24) als Essenbeek(22) op gelijke hoogte. Knap van beide clubs om met zulke delegatie deel te nemen aan ons tornooi. De andere clubs die nog deelnamen: Ternat(6), Mollem(5), VTB Hoeilaart(5), Euroclub(2), TIL(2) en Beersel(1). De starters zitten hier niet ingerekend. Zowel VTB als Essenbeek, Lembeek en Smash Dilbeek zorgden voor de vooral jeugdige deelnemers aan deze reeksen.

Ook van buiten de provincie noteerden we deze keer ruim 13% deelnames van 6 verschillende clubs. Van hen kon alleen Cleppe Hilaire van Nova met de winst in de D-reeks naar huis keren. De andere clubs waren Ekerse(4), Henricus(2), Terramonda(2), B.Merksem(2), Lansweerper Hamme(2) en Nova(2).